Kicking Boundaries: un documental que trenca fronteres

En un viatge a Àsia el 2013, vaig involucrar-me en un humil projecte social: la organització índia Art for Cause, que busca utilitzar l’art com a eina per al desenvolupament oferint educació artística gratuïta a diverses comunitats i finançant-les a través de projectes artístics que tinguin la capacitat per a recollir fons. Un dels seus projectes és el documental “Kicking Boundaries”, que segueix l’equip de futbol de noies tibetanes. En la història queden unides la lluita de la comunitat tibetana exil·lada i l’esport com a eina de transformació social, en aquest cas, donant poder a les dones en el seu esforç per aconseguir més respecte i igualtat d’oportunitats.

El documental es va filmar durant 2013 i 2014 a diverses localitats de l’Índia com Dharamsala o Ladakh, una zona molt remota. Explica el passat de les famílies que van creuar els himàlaies a causa de la invasió del Tibet, narra les històries personals d’algunes de les jugadores i segueix l’equip en els tornejos estatals. La major part del pressupost es va aconseguir per mitjà de crowdfunding i tot l’equip del documental ha treballat de manera voluntària. Jo vaig tenir la sort d’escriure part de la música de fons i de dirigir l’enregistrament d’un disc on participaven artistes de diverses nacionalitats, “We Are United”. 

El documental es projectarà el 8 de desembre a la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, dins el Festival del Tibet i dels Drets Humans, i es recolliran fons per cobrir costos del documental i per finançar els projectes de l’equip femení sota la Tibetan National Sports Association.

http://kickingboundaries.in/

Bernat Font - 2014