(Barcelona, 1989)

Bernat Font és un jove pianista de l’escena musical catalana. Iniciat en la música clàssica als 7 anys, la seva inclinació natural cap a la improvisació i la composició el condueix poc a poc al jazz i el blues.

Perseguint el seu interès en aquests estils, coneix l’eminent pianista de boogie woogie Lluís Coloma, de qui es converteix en deixeble i, el 2008, la revista JAÇ es refereix a ell com la “jove promesa del blues a Catalunya.” més tard amplia els seus horitzons cap al jazz clàssic i el swing, rep classes d’Ignasi Terraza i aprèn de forma autodidacta l’estil de l’stride piano.

Enamorat i estudiós del so del “piano antic,” va voler absorbir la música d’arrels afroamericanes i fer-la seva: des del blues, el boogie i el ragtime més primitius fins al swing més delicat de mitjan segle XX. Malgrat seguir evolucionant i ampliant les seves influències, no vol perdre mai de vista la tradició i l’origen i és un dels pocs pianistes de casa nostra que toca ragtime i stride piano, pares del swing i, per tant, de tot el jazz posterior.

El 2009 va formar el seu trio amb Ivan Kovacevic i Martí Elias, projecte amb el qual ha visitat diverses localitats de la península ibèrica, ha realitzat tres gires per Sèrbia i ha editat dos discs, el primer dels quals (The Shout, Swit Records) fou galardonat com a millor nova proposta als Premis Jaç-Enderrock 2012. El tema “Big 3”, del mateix treball discogràfic, fou inclòs a la banda sonora de la pel·lícula de producció anglesa “Song for Marion / Unfinished song”. Al trio, actualment amb Joan Motera al contrabaix, destaquen les composiciones originals, que mantenen els fonaments al swing i el blues però busquen una forma personal i genuïna d’expressar-se, sense les limitacions d’etiquetes estilístiques.

Ha treballat en formacions com Ivanow Jazz Group, Barcelona Big Blues Band, Companyia Artística Divinas, Ivan Kovacevic 5 Spots, Shakin’ All, Saphie Wells & The Swing Cats. Ha acompanyat als cantants americans Mark Tortorici i Eric Shoutin’ Sheridan i ha compartit escenari amb músics com Philippe LeJeune, Al Copley, Big Mama Montse, Joan Pau Cumellas, Dani Nel·lo, La Locomotora Negra. Amb diferents formacions, ha actuat a Colòmbia, Marroc, França, Sèrbia i Corea del sud.

A banda de la seva feina a l’escenari, ha escrit música per a curts i documentals i és professor de l’Escola de Blues.

Bernat Font - 2014