Piano Sol

El piano sol és un dels formats preferits d’aquest jove pianista. L’absència de base rítmica queda compensada per l’ús de recursos de la mà esquerra com l’stride, walking bass o boogie woogie i, alhora, permet al Bernat molta llibertat en els arranjaments, deixant molt espai a la improvisació, a la inspiració del moment. A diferència que amb el seu trio, el repertori es compon en la seva major part de temes clàssics de swing, blues i ragtime, fent un viatge per la música de primera meitat del segle passat.

Durant quasi un any, va estar actuant semanalment a la petita sala de teatre Círcol Maldà, sota el títol de “Nits de piano en blanc i negre.” Sense tarima ni microfonia, l’ambient íntim d’aquell lloc, immillorable per a aquest tipus d’espectacle, i la relació propera que es creava amb els assistents inspirava canvis sobtats d’harmonia o ritme, que empenyien tant als de les butaques com al del tamboret del piano en un viatge conjunt sense meta preconcebuda.

Bernat Font també ha tingut l’oportunitat d’intervenir a piano sol al Blues & Boogie Reunion de la Jazz Cava de Terrassa, el Festival JazzClass i la Nit del Blues del Festival de Jazz Voll-Damm de Barcelona.

Bernat Font - 2014